Gure eguneroko elikaduran, fruituak, sustraiak eta hostoak kontsumitzen ditugu, horiek posible egiten dituen prozesu natural liluragarrian pentsatu gabe. Erakusketa hau Cristina Enea Fundazioa eta Ceinpro-ren 2025eko Jasangarritasunaren Egutegian oinarrituta dago, eta gure dietaren parte diren barazki eta lekaleen loreen edertasun ezkutuari balioa ematen dio. Lore horietako bakoitzak, iragankorrak baina funtsezkoak, berebiziko garrantzia du landareen ugalketan eta ekosistemen orekan. Irudien eta testuen bidez, haien koloreak, formak eta polinizazio-estrategiak aztertzen dira, eta biodibertsitaterako eta elikadura-jasangarritasunerako duten garrantzia erakusten da. Bere funtzio biologikoaz haratago, lore hauek naturaren, nekazaritzaren eta gure elikaduraren arteko elkarrekintza konplexua irudikatzen dute.