Egutegi hau Cristina Enea Fundazioaren, CEINPROren Diseinuko Goi Mailako Zikloaren eta CEBANCeko Sukaldaritza eta Gastronomiako Erdi-Mailako Zikloaren arteko lankidetzatik sortutako proiektu baten emaitza da. CEINPROko ikasleen kontzeptualizazioak, diseinuak, ilustrazioak eta maketazioak, bai eta CEBANCeko ikasleek sortutako errezetek ere egunez egun gure hormatik agurtuko gaituzte eta etorkizunean diseinu grafikoko eta gastronomiako profesionalak izango direnen ikaskuntza-prozesuaren parte izan dira. Egutegiaren gai iraunkorrarekin berarekin bat etorriz, ekodiseinuko irizpide hauetan oinarritu da egutegiaren sorrera:
- Inprimaketa-orriak, egutegi osoa 1020 x 720 mm-ko orri estandar bakarrekoa izatea ahalbidetzen dutenak, paper-ebakinak saihestuz.
- Paperaren % 100 birziklatua, Blue Angel ziurtagiriarekin homologatua.
- Gramaje-paper murriztua eta egutegiaren erabilerara egokitua.
- Tinten estalduraren gutxieneko ehunekoa orrietan.
- Eko-mark ekolabelarekin duten tinta ziurtatuak.
- Edukiaren irakurgarritasuna bermatzeko gutxieneko zuriune-kopurua.
- Tira murriztua, publiko hartzaileari egokitua.