Berriak
Hiri-uraren sektorean diharduten erakundeekin bat egiten du, eta haietako ehunkak sinatu duten atxikitze aitorpenarekin, komuna modu egokian erabilia izan dadin sentsibilizatze kanpainak egiteko. Toallatxoak saneamendu-sareak buxatzen dituzte eta ingurumen arazo larriak eta gainkostu ekonomikoak sortzen dituzte, Gipuzkoan urtero 3,5 miloi eurokoak izan daitezkeenak.

Informazio gehiago

2018ko irailaren 14an eta 15ean, Cristina Eneako Ingurumen Baliabideen Etxean, #ConsumoCuidado (#ZainduzKontsumitu) jardunaldiak izan ziren. Publikoari irekiak ziren eta Saretuz kontsumo kontziente eta arduratsuaren Donostiako sareak antolatu zituen. Jardunaldien helburu nagusia izan zen zainketen eta horiek gure bizi-azturekin eta kontsumoarekin duten loturaren inguruan eztabaidatu eta gogoeta egitea. Hala, mahai-inguru bat antolatu zen eta ekimen zehatzak ezagutu ziren.

Informazio gehiago

Haurren osasunean eragiten ari da krisia, gaixotasunak eta kontaminatzaileen aurrean ahulagoak baitira.

Informazio gehiago

European Climate Foundation -ek 'Towards Fossil-Free Energi in 2050' ikerketa egin du. Bertan, datu zinez interesgarri eta argigarriak topa ditzakegu egungo energia trantsizioaren eta 2050. urterako erregai fosilen amaieraren inguruan.

Informazio gehiago

Datorren azaroaren 18an, astelehena, UPV/EHUko Gipuzkoako campuseko Magisteritza Fakultatean Agroekologia, jasangarritasuna lantzeko giltza izeneko jardunaldia izango da, Euskal Herriko Unibertsitatearen eta Cristina Enea Fundazioak, Landaola Gipuzkoako Landa Garapenerako Elkarteen Federazioak eta Ingurugelak parte hartzen dute Nekazal Kultura Eskoletara ekimenaren artean antolatua.

Informazio gehiago

Metal pisutsu askorekin kontaminaturiko lurrak garbitzeko bioikatz magnetikoa garbiketa-modu egokia dela konfirmatu du nazioarteko zientzialari talde batek

Informazio gehiago

Aluminio-lata dugu Europako ontzirik birziklatueta, %74,5 kopuruko errekorrarekin. Baina datu on hau izan arren, oraindik pausu garrantzizkoak geratzen zaizkigu emateko %100 kopuruko birziklapen tasarantz bidean.

Informazio gehiago

Andoni Luis Aduriz sukaldari ospetsuak, Mugaritz jatetxearen sortzaileak, bat egin du Cristina Enea Fundazioaren hamargarren urteurreneko ospakizunekin, auzoko bizitza eta jasangarritasuna gogora ekartzen dituen errezeta goxo batekin. "Honakoa oso auzokoa den pintxoa da" adierazi du Adurizek, "oso konnotazio emozionalarekin, ni neu 30 urtez, modu batean edo bestean, Cristina Eneatik oso gertu bizi izan bainaiz".

Informazio gehiago

Inga zuhaitz-generoaren barnean ehunka espezie daude nitrogenoa mantendu eta lurraren produktibitateari laguntzen diotenak

Informazio gehiago

Europako biztanle bakoitzak egunero 100 eta 320 litro ur artean kontsumitzen ditu, batezbeste, eta horietatik %3 soilik erabiltzen dugu edateko. Ur kopuru handiena komunetik behera botatzeko, garbiketak egiteko edo lorategia ureztatzeko erabiltzen da.

Informazio gehiago